7 Kasım 2009 Cumartesi

Peçete koleksiyonu...

Küçükken çok büyük bir peçete koleksiyonumuz vardı kardeşimle. Herhalde 500'e yakın değişik peçetemiz vardı. Şimdi o kutuları bir bulsam ahhh ahh. Herhalde annemin bir cinnet anında o zamanların Halkalı çöplüğüyle buluştular. Tabii annem ne yapsın, odamızda nereyi açsa bir koleksiyon; kalem, silgi, peçete, pul, şekilli kalemtraşlar, minti/pembo kağıtları (tamam yaşı genç olanlar anlamayabilir, sakız kağıtları yani), yapıştırmalar... Bunları o zamanlarda bulmak çok zordu, Türkiye'de birkaç çeşit zar zor bulunurdu. Arı maya silgiler pembe, yeşil :). O nedenle nerde değişik bir şey bulsak, hele biri yurtdışından getirmişse en kıymetli eşyamız olur köşe bucak saklanır, kullanılmaz, ellenmezdi. Annemlerin Kıbrıs'tan getirdiği bir torba dolusu şekilli silgi bizim için dünyanın en büyük hazinesiydi. Her gün çıkarıp tek tek bakıp geri koyardık.

Neyse lafı fazla uzatmayayım. Peçetelerle ilgili konum farklı bu defa. Ben yeniden peçete koleksiyonuna başladım ama bu sefer amaç farklı. Yaşasın "Peçete transferi"... :)
Kızımla evde detaylı kesimleri yapmak zor olduğu için her boş fırsatımda elimdeki peçetelerdeki şekilleri kesiyorum ki ilk elime bir şey aldığımda peçetelerim hazır olsun. Bunları bozulmadan korumak için de bir dosya edindim. Hani şu içinde şeffaf dosyaların hazır olduğu, hatta içlerinde de temiz bir yaprak var. Böylece hem daha rahat bakılabiliyor, hem de her poşet çift taraflı kullanılabilir. Mutlaka böyle bir şeyleri kullananlarınız zaten vardır. Ama ben yine de aklına gelmeyenlere, bir çözüm arayanlara fikir vereyim istedim. Fotoğrafını da ekliyorum. Hepinize kolay gelsin.

1 yorum:

Primarima dedi ki...

çekiliş için ad,soyad,blog ismi ve adres bilgileri bekliyorum eğer yolladı iseniz bu yorumu görmezden gelin sevgiler...