3 Kasım 2009 Salı

Yeni yeni ciciler :)

Evet bugün çok mutluyum. Dün kendime bir sürü ciciler aldım ama öyle giyecek falan değil :)
Annem daha önce Bakırköy'de hiç bilmediğim bir hobi marketi olduğunu söyledi. Hemen tarifini aldım. Kızı ona bıraktım. Doğruca Bakırköy'ün yolunu tuttum. Çok da kolay buldum. Gerçekten çok güzel bir market, epey malzeme var. Çeşit çeşit boyalar, kalıplar, stenciller, takı malzemeleri, boncuklar, kumaşlar, iplikler, kurdeleler, ham ahşap ve seramik objeler... Daha neler neler... Mağaza 3 katlı, girişte bütün hobilere ilişkin malzemeler, üst katta ham ahşap ve seramik objeler, alt katta ise indirimdekiler var. Tabii ben alt katta epey bir zaman harcadım. Özellikle takı malzemesi çok fazla vardı. Neler neler... görmeniz lazım.
Ben resimde de göreceğiniz ufak poşettekileri aldım. Poşeti 2 TL. Biraz aldıklarımdan ve fiyatlardan bahsedeyim. Ben çok yer gezmediğim için fiyatları uygun mu bilemedim. Bana hem fiyat hem de marka/malzemeler hakkında fikir verirseniz memnun olurum.

İşte alışveriş torbamın genel görünüşü:

Bu minik torbadakiler şu indirimli diye bahsettiklerim, torbası 2TL. Yapacağım yaka iğneleri için iğneler, yapışkan taşlar, yaprak şeklinde cam yeşil boncuklar, kristal boncuklar ve çok sevimli Bambi ceylan şeklinde süsler aldım.
Fırçayı 2,5TL, su ile çıkan kumaş kalemini ise 2TL'ye aldım.


Aplike tutkalı, transfer tutkalı ve transfer medyumunun her biri 8TL, açık yeşil akrilik boya ise 4TL.

Su bazlı parlak (bunun bir de ekstra parlak olanı vardı, ben onu tercih etmedim. Kullanınca sonucunu da gösteririm) sprey vernik 18TL

Bu taçları ordan almadım, yine Bakırköy'de bir tokacıdan aldım. 2 sine 8TL verdim. Kırmızı pul şeriti aşağıdaki tüylerle anlatıcam.

Fimoların adedi 3,5TL idi. Ben bir beyaz aldım boyutlu çalışmalar için, bir de ten rengi aldım, ondan bir kaç figür çalışmayı düşünüyorum. Bu arada burada kenarı çıkan sol köşedeki ahşap makara, hani şu yün boruları örmek için, bir bunu çocukken tahta makaraları çivi çakarak yapıp kendimize bileklik örerdik ama artık tahta makara bulmak imkansız, bu zaten makaradan biraz daha geniş, içine boncuk falan yerleştirilebiliyor. Fiyatı 3,5TL.

Bu peçeteler de tek tek olanlar 0,5TL, en altta gördüğünüz poşette 4 adet olanlar da 2TL. Koca paket almaktan iyidir dedim, böyle beğendiklerimi aldım.

Bu tüyleri de ordan almadım. Bizim Bakırköy'de Gür Çarşı'nın altında hep gittiğimiz bir tuhafiyeci verdi. Gür Astar diye, en dipteki dükkan. Hep değişik kurdeleler falan olurdu onda. Dün bir gittim meğer istekler doğrultusunda artık bebek, nikah, kına, sünnet, süsleri ve şekerleri satmaya başlamış, hem hazır satıyor hem de kendi yapmak isteyenler için malzemelerini satıyor. Tüyleri adedini 0,25TL'ye aldım. Tam rakam hatırlamıyorum ama sanırım Eminönü'nde daha ucuzdu. Ben öyle bir kaç adet örnek hazırlamak için aldığım için sorun değil dedim. Çok adetli alınacağı zaman Eminönü'ne gitmek lazım. Üstte taçların yanındaki pullu şeriti de oradan aldım. O da 0,75 veya 1TL gibiydi yanlış hatırlamıyorsam.

İşte hepsi bu kadar yorumlarda fikirlerinizi varsa önerilerinizi bekliyorum. Ben de zaman içinde yaptıklarımı paylaşacağım sizinle. O sırada biraz elişi bakmak isterseniz bizim bütün ailenin yaptıklarını paylaştığım bir sitemiz var, oradan fikir edinebilirsiniz. Bir tık tık yeter.

14 yorum:

Adsız dedi ki...

hobi dükkanının adını ve yerini de tarif edebilri misiniz?
kumaşlar metre ile mi satılıyor yoka küçük parçalar halinde mi?
sevgiler
kulpsuz

Gokce dedi ki...

Heyecanla ismine bakmadım açıkcası, ama brother dikiş makinelerini satıyorlar ve tabelalarında kocaman brother yazıyordu, sanırım hobi market tarzı bişeyler yazıyordu. Yeri Bakırköy'de Carousel'in yanından şu arabaların girmediği sadece yayaların yürüdüğü caddeden sahile doğru ilerlerken solda Kifidis ve yanında Diethmann ayakkabı mağazalarını geçip ilk sokağa giriyorsunuz. Sokakta hiç bir yere sapmadan ilerlediğinizde sağ tarafta dükkanı görebilirsiniz.
Kumaş konusunda parça kumaş görmedim sanırım metre ile satılıyordu. Ben kumaş almadım bu sefer ama hakikaten çok zevkli desenlerde kumaşlar vardı.

zeynep bayam dedi ki...

merhaba gökçe aldıkların (boya ve mediyum lar)fazla para vermemişsin merak etme, ben sana fıçada cadance öneririm diğerleriyle 1 veya 2 tl fark var ama uzun ömürlü ve boyarken daha rahat, buarada bağsettiğin yer semih yener sanırım, bu işlerle uzun zamandır(okul yıllarımdan beri) uğraşıyorum hobi market fazla yok ne yazıkki özellile kaliteli peçete ve kağıt bulmak zor farklı yerler varsa bizle paylaş nolur.bahsetmeden geçemicem çünkü kafama çok takıldı ece hanımın bloguna yazdıklarım tamamen içimden geçenlerdi art niyetle yazılmış bir yazı değildi.kimseyi üzmek istemem.hoşça kal

Gokce dedi ki...

Sevgili Zeynep öncelikle önerilerin için çok teşekkür ederim.
Zeynep'cim sanırım Ece hanımın blogunda yazdıklarım yanlış anlaşıldı. Ben nispet hoş olmuyor derken gerçekten hoşlanmadığımdan söylemedim inan, tabii ki orada beraber çok güzel şeyler yaptığınıza eminim ve sizinle olmayı, tanışmayı çok isterdim inan. Ben sadece sizden resimleri bekliyorum heyecanla, bunu kasdetmek istemiştim. Yanlış anlama için çok özür dilerim, kesinlikle sitem veya üzülme, alınma söz konusu değil umarım ilk fırsatta birlikte çalışma imkanımız olur da hem bu yanlış anlamayı giderir hem de tecrübenden faydalanırım :)
Sevgiler.

zeynep bayram dedi ki...

sevgili gökçe asıl ben özür dilerim bu arada annene çok geçmiş olsun, bende çok iyi bilirim annemim yüksek tavsiyon hastalığı var.onların canı sağ olsun yeter belki dekopaj kağıtlarından iistersen ben yakında iyi çekim yapan bir yerde bunları çoğaltmam gerekiyor.eğer vaktin varsa orda birer kopyada kendine yaptıra bilirsin .bu arada nerde oturuyorsun?

Gokce dedi ki...

Teşekkür ederim Zeynep şimdi çok daha iyi, şimdilik pek dekupaj yapmaya vaktim kalmıyor :) Ama ilk fırsatta senden destek alırım, teşekkür ederim.

Hayatın Ressamı dedi ki...

fimoyla ne yaptığınızı yayınlarmısınız?
hiç fimo kullanmadım çok merak ediyorum ama.

Gokce dedi ki...

Açıkcası henüz ben de kullanmadım :) Daha önce kalsik beyaz tutkalla yapılan seramik hamurları ile figürler yapardım ama fimoyu ilk kez deneyeceğim. İlk fırsatta sizinle de paylaşacağım.

YETENEK-SİZİN dedi ki...

canım ya ben f,monun küçük olanlarını okadara alıyorum, keşke buradada ucuz şeyler alabileceğim bir yer olsa:((

Gokce dedi ki...

Sevgili yetenek-sizin, sen nerdesin? Hakikaten çok farkeder böyleyse. Bu arada şimdi gördüm Zeynep de bana nerde oturduğumu sormuş ben heyecanla cevap yazarken atlamışımherhalde, sevgili Zeynep ben Bakırköy tarafındayım, Bahçelievler'de. Sen nerede oturuyorsun?

YETENEK-SİZİN dedi ki...

canım ben konyada oturuyorum. burada fimoyu bulmak çok zor hemde dediğim gibi fiyatları çok yüksek. keçe dersen hiç yok. pasajdan alıyorum:((
senin aldıklarının görünce imrendim

Gokce dedi ki...

Bak bu Bakırköy'de gittiğim hobi marketin internet sitesini buldum, ordan da satış yapıyor, rakamlar aynı. Hatta fimonun sayfası da şu şekilde:
http://www.semihyenermarket.com/urunler.asp?k_id=0&eylem=goster&root=140&grup_no=156&dil=1&folder=
Bir incele istersen, bir kaç malzemeyi aynı zamanda sipariş edersen kargo olarak da uygun olacağını düşünüyorum. Hem sen uygun malzemelere ulaşınca biz de yaptıklarını zevkle takip etmiş oluruz :)
Belki bir gün İstanbul'a gelirsin de beraber gideriz :)
Sevgiler

YETENEK-SİZİN dedi ki...

ay canım süper oldu walla. ihtiyacım olan herşey burada var. istanbula gelince arıycam seni, beni buralara götür diye unutma sakın:))
öptüm canım snei,sağol paylaşımın için

Gokce dedi ki...

Bekliyorum :)Sevgiler.