24 Aralık 2009 Perşembe

Çalışanlara şipşak yılbaşı yemeği :)

Benim ani misafirlerim için yaptığım hem güzel görünen hem de çok lezzetli olan pratik bir yemeğim var. Geçen gün annemleri akşam saati davet edince yine apar topar hazırladım. E hazırlamışken sizinle de paylaşayım istedim. Belki aranızda benim gibi 31 Aralık günü çalışıp sonra akşam eve gelecek davetliler için şöyle değişik lezzetli bir şeyler arayışında olan vardır...

Yemeğimizin yenmeden önceki hali bu.. Ama malesef herkes çok acıkmış olduğundan şöyle güzel kesilmiş bir fotoğrafını çekemedim :) Ama inanın o da çok güzel duruyor :)
Tarifimize gelince:

Malzememiz:
*Muhtelif tavuk parçaları (but göğüs farketmez, önceki akşam yapıp yediğiniz tavuğun kalan parçaları bile olabilir, adet çok değil 2 bütün but veya bir orta boy göğüs yeterli)
*bir paket makarna (türü sizin zevkinize kalmış, bu aralar penne denilen bildiğimiz kalem makarna güzel oluyor)
*2 paket knorr makarna sosu (ben 1 paket peynirli ve 1 paket mantarlıyı karıştırıyorum süper oluyor)
*içme suyu (ben yemeklerimde her zaman içme suyu kullanıyorum, bunun nedenini de ayrıca anlatırım)
*Kaşar peyniri (rende veya ince dilimlenmiş farketmez)
*tuz (haşlama suyuna :))

Önce içme suyu ile tavukları düdüklü tencerede haşlıyorum. Bu sırada salatayı, masayı, kendisimi :) vs.. hazırlıyorum. Sonra haşlanan tavukları sudan çıkarıp aynı tavuk suyuna bu sefer düdüklünün kapağını kapamadan makarnaları atıp haşlıyorum, tavuk suyunda haşlanan makarnanın lezzetine inanamayacaksınız. Onlar haşlanırken tavukları küp küp kesiyorum. Başka bir küçük tencerede 2 paket sosu karıştırıp üzerindeki tarife göre pişiriyorum. Makarnaların suyunu süzüp tencerede tavuk ve sosla iyice karıştıyorum. Sonra uygun bir borcam veya fırın kabına alıp üzerini, ince ince dilimlediğim veya rendelediğim kaşar peyniri ile kapatıp fırına koyuyorum. Üzeri kızarınca sıcak sıcak sofraya alıp servis yapıyorum. Afiyetle yiyoruz :)
Size de afiyet olsun.

3 yorum:

benden, bizden... dedi ki...

gerçekten çok pratik ve tam benlik görünüyor :)

en kısa zamanda denemeliyim bu arada içme suyu meselesini unutma çok merak ettim ki ben de içme suyu kullanıyorum ama özel bir sebebim yok :))))

Ayca Karaoglan dedi ki...

Mutlu Yıllar! :)

Miss Beril dedi ki...

mutlu yıllarr:)